Què és mindfulness o l’art de l’atenció plena La paraula mindfulness es tradueix al català com atenció plena, és a dir que es tracta de posar l’atenció en el moment present amb acceptació i sense jutjar ni allò que ens succeeix, ni les nostres emocions. La pràctica del mindfulness ens ensenya a estar presents aquí i ara a través de la respiració. Sent conscients de la nostra respiració connectem amb el moment present que és l’únic moment possible. Mindfulness és una habilitat que es pot entrenar i que ens permetrà conviure amb emocions o sentiments difícils i assistir a la seva transformació. El mindfulness també ens ensenya a fer les coses d’una en una, presents en cada moment, no solament mentalment sinó també des del nostre cos. Podrem veure les coses més com són i no tant com creiem que són. Es tracta d’aprendre a conèixer la ment i domesticar-la. Això és molt alliberador, redueix el patiment, i ens fa, per tant, més feliços. Les seves arrels les trobem a tradicions orientals com la del mestre budista zen Thich Nath Hanh, tot i que es va popularitzar als Estats Units a través del doctor John Kabat-Zinn que va adaptar el mindfulness a la pràctica laica.

El nostre taller mindfulness

Beneficis del mindfulness per a la gestió d’emocions

En els darrers anys, un ampli número d’ investigacions científiques han demostrat l’eficàcia del mindfulness en el tractament i la gestió d’emocions ja que contribueix a restablir l’equilibri emocional. Actualment el mindfulness s’està fent servir per a reduir l’estrès, l’ansietat i la depressió entre d’altres patologies psicològiques; augmentant a l’hora la resiliència emocional, la felicitat i els comportaments socials positius. Segons els estudis científics realitzats al llarg dels últims anys, aquelles persones que practiquen mindfulness (atenció plena) de forma regular tenen una bona autoacceptació, autoestima, autonomia, compassió, equanimitat, empatia, autocontrol i un millor control de l’entorn, desenvolupant més fàcilment un propòsit de vida.

Mindfulness també millora les habilitats cognitives com ara la memòria, la concentració i l’atenció. Augmenta la capacitat de ser conscient i ajuda a desenvolupar habilitats naturals per a la resolució de conflictes. Un altre benefici del mindfulness és l’acceptació de la incertesa, donat que mitjançant les tècniques de mindfulness (atenció plena) els joves es desfan dels prejudicis i per tant estan oberts a tot allò que els hi vagi apareixent en el seu dia a dia, gestionant de forma adequada els moments d’incertesa als que s’enfronten.

Material necessari per a les activitats

Roba còmoda. Mitjons a poder ser antilliscants. Estoreta. Coixí de meditació no obligatori.

 

Paula

  • Graduada en Psicologia
  • Màster en Psicologia General Sanitària

  • Llicenciada en Treball Social

  • Formada en Teràpia Gestalt, Teràpia Transpersonal Integrativa, Teràpia Somàtica i art dramàtic
  • Experta en Intel·ligència Emocional per a nens i preadolescents per la Universitat Internacional de Bircham

Patricia

  • Especialista en Psicologia infantojuvenil.
  • Màster en Psicologia Infanto-juvenil
  • Licensed Practitioner of Neuro-Linguistic Programming
  • Màster en Psicogeriatria i Dementia
  • Care Mapping, Alzheimer
  • Mindfulness i Gestió emocional
  • Cursant Màster General Sanitari